logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

 

Blog

Ajutoare inedite pentru curatenie

 

 

De multe ori te trezeşti că micile accidente provoacă de fapt dezastre în casă ta? Urmele de ceară de la lumânările aprinse în dormitor au distrus o frumuseţe de comodă din lemn preţios? Stai fără griji!

Avem pentru tine nişte soluţii ingenioase de curăţat tocmai pentru obiectele delicate din casă ta. Şi ceea ce este şi mai surprinzător este că aceste minuni erau la îndemâna ta în tot timpul în care ai căutat cu îndârjire soluţii salvatoare.

Pâinea albă poate fi folosită pentru a curăța picturile în ulei. Aceasta acţionează ca un burete natural şi ajută la ştergerea prafului şi amprentelor.

Ketchupul poate fi folosit pentru şlefuirea vaselor de bronz sau aramă. Aplică pe o cârpă moale şi freacă suprafeţele murdare. Clateste cu apa călduţă şi usucă cu o cârpă uscată.

Foloseşte orezul pentru a curăța interiorul sticlelor sau al recipientelor cu gâtul strâmt. O ceşcuţă de orez și o treime apa călduţă agitate puternic vor lasă recipientul perfect curăţ.

Foloseşte ceaiul pentru a curată petele de rugină. Dă în clocot ceaiul negru într-o oală de dimensiune medie, apoi lasă-l să se răcească; pune obiectele ruginite înăuntru şi lasă-le să stea câteva ore. După ce le scoți, şterge-le cu o cârpă curată. Poartă mănuşi în tot acest timp – te poţi pată pe mâini.

Foloseşte glicerină atunci când vrei să cureţi pete de ceară de pe mobilier. Îndepărtează pe cât de multă ceară se poate, apoi cu o cârpă moale înmuiată în glicerină freacă ușor cu mişcări circulare.

Amidonul poate fi folosit pentru curăţarea petelor de pe covor sau de pe material textile. Toarnă pe pată, lasă să acţioneze cam 20 de minute, apoi aspiră.

Un tampon de vată îmbibat în alcool pentru frecţie îţi poate sări în ajutor atunci când vrei să îndepărtezi urme de marker permanent de pe suprafeţe din lemn.

Sursa: www.socialdiva.ro