iunie 18, 2018
Cele mai eficiente sfaturi pentru curatenie
Una dintre cele mai mari piedici în ceea ce privește curățenia casei este motivația. Pentru că presupune mult timp și efort, curățarea casei este o activitate prea puțin atractivă. Însă dacă știi câteva trucuri vei face curățenie mult mai ușor și mult mai eficient. Iată câteva dintre ele:
Motivare
- Dacă ți s-a întâmplat adesea să fii distras de la curățenie este recomandat să te cronometrezi. Fixează-ți ceasul să sune în 30-60 de minute din momentul în care începi să faci curăț. Acest lucru te va ajută să te concentrezi mai bine asupra a ce ai de făcut și să-ți termini teraba într-un timp mai scurt.
- Fă echipă cu soră/prietena ta pentru a face curățenie pe rând în casele fiecăreia. Atunci când împarți cu cineva aceleași responsabilități și mai ales dacă aveți aceleași obiceiuri, treabă pare mult mai ușoară.
- Ascultă muzică în timp ce faci curăț. Această te va ajută să capeți energie și vei munci cu spor.
- O altă modalitate de a te motiva să faci curățenie este să programezi o întâlnire cu prietenii acasă la ține. Având un deadline până când vei primi musafiri vei fi mai rapid și mai eficient.
Organizare
- Păstrează produsele de curățat într-o pungă de pânză pe care o poți atârnă de interiorul ușii de la debara. Pe lângă faptul că vei economisi spațiu, vei avea acces mai ușor la ele.
- Așază un coș mare, cu capac, pe hol sau într-un colț al unei camere de trecere și adună în el lucrurile împrăștiate pentru o curățenie rapidă. Atunci când ai timp așază fiecare obiect din coș la locul lui.
- Dacă nu ai timp să cureți decât o singură cameră înainte de a primi musafiri în vizită axează-te pe baie. Această este încăperea în care oamenii tind să se uite de jur-împrejur și să observe detalii pentru că rămân singuri și nu sunt distrași de altceva.
Alte sfaturi
- Pentru a curăța părul de pisică folosește o mănușa din cauciuc udă. Pune-ți mănușa și atinge ușor suprafețele vizate. Părul se va lipi de mănușa în câteva secunde.
- Cu ajutorul spumei de ras poți îndepărta petele de vin roșu de pe covor. Aplică spumă peste pete, las-o să acționeze timp de câteva minute după care îndeparteaz-o cu o cârpă umedă.
- Când pungile sau cutiile din plastic pe care le folosești încep să capete miros de mâncare spăla-le cu apa călduță în care ai adăugat 2-3 linguri de bicarbonat.
- Lămpile și lustrele pot fi curățate de praf folosind o rolă lipicioasă, utilizată de obicei la curățarea scamelor de pe haine și covoare.
- În loc de o cârpă de praf poți folosi o șosetă veche, lungă. Întinde-o pe o mână și șterge praful cu ea. Astfel o vei putea folosi și în zone mai greu accesibile.
- Șervețelele umede pentru bebeluși pot fi folosite cu succes pentru a curăța diverse suprafețe din baie și bucătărie.
Sursa: www.acasa.ro