logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

 

Blog

Curata o mocheta in mod eco

 

Curăţarea unei mochete este una dintre cele mai dificile treburi din casă. Pentru a scoate petele ai nevoie de soluţii speciale însă acestea nu trebuie să fie neapărat şi foarte scumpe. Poţi folosi câteva metode ecologice de curăţare a unei machete, cu soluţii pe care le ai la îndemână, în casă. Iată cum:

1. Soluţie cu spumă

În cazul în care mochetă nu prezintă pete foarte evidente poţi folosi o soluţie simplă formată din apa caldă şi săpun lichid.

Amestecă bine până când obţii o spumă pe care s-o aplici pe un burete cu ajutorul căruia să ştergi ulterior petele. De asemenea, pentru a produce mai multă spumă, în loc de apa caldă poţi folosi apa carbogazoasă.

2. Deodorizant de mochetă

În cazul în care mochetă este îmbâcsită de un miros de ţigară, nu este neapărat nevoie să o scoţi afară, la aerisit sau s-o speli. Ai nevoie de 300-400 g de bicarbonat pe care să-l presori de-a lungul ei. Lasă bicarbonatul să acţioneze timp de câteva ore după care foloseşte un aspirator pentru a-l îndepărta. Vei observă că mirosul neplăcut va dispărea ca prin minunte.

Pentru mochetele care sunt foarte îmbâcsite lasă stratul de bicarbonat să acţioneze peste noapte.

3. Soluţie pentru pete

Foloseşte o sticlă cu pulverizator în care ai pus oţet şi apa, pentru a îndepărta petele mai persistente de pe mochetă. Spăla apoi zonă respectivă cu apă cu detergent lichid pentru a îndepărta mirosul de oţet, după care clătește cu apă curată. Foloseşte un prosop sau un burete pentru a absorbi apa în exces.

Sursa: www.acasa.ro