logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

 

Blog

Curatenie generala, simplu si eficient

 

 

 

Poate că ți s-a întâmplat să te apuci de curățenie generală și să ai impresia că nu se mai termină… De vină sunt activitățile care îți răpesc din timp și care te epuizează, fără rezultate pe măsură efortului depus. Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajută să economisești timp și energie:

Cronometrează

Cu siguranță ai observat că de fiecare dată când începi să cureți într-un anumit loc, observi o altă zona care necesită atenția ta. Folosind un cronometru atunci când faci curățenie, te vei putea concentra mai bine asupra activității pe care o ai de îndeplinit și vei ști când este momentul să te oprești. În acest mod nu îți vei irosi prea mult timp cu anumite activități și vei alocă suficient timp fiecărui lucru în parte.

Alege „strategia”

Alergând dintr-un colț al casei în altul, cu siguranță vei părea ocupată… dar rezultatele nu vor fi pe măsură efortului depus. Când te hotărăști să începi curățenia, stabilește locul din care vei începe și ocupă-te numai de acesta. Luând fiecare perimetru al camerei în parte și curățându-l în totalitate, fără a fi necesar să revii asupra lui, îți vei ușura cu mult muncă.

”Echipamentul”

Când faci curățenie în casă, este ideal să porți haine confortabile. Cheful de muncă îți dispare imediat dacă hainele pe care le porți te incomodează și nu îți permit să te miști în voie. De asemenea, alege haine uzate, pe care le folosești numai pentru curățenie. În acest fel nu vei suferi dacă le pătezi sau le agăți, ceea ce este inevitabil când faci curățenie. Buzunarele sunt de asemenea importante pentru că vei putea „depozita” diverse mărunțișuri care îți sunt folositoare – o salopetă cu multe buzunare se va dovedi foarte utilă.

Simplifică

Pune toate produsele pe care le vei folosi într-un coș sau într-o pungă. Având la îndemână cârpele pentru șters, lavetele sau soluțiile de curățat diverse suprafețe, vei economisi timp și energie.

Alege momentul potrivit

Ar fi recomandat să fii singură acasă în momentul în care te apuci de curățenie. Ideal ar fi ca alături de ține să fie persoane care te pot ajută: soțul sau copiii (dacă au vârstă potrivită unor astfel de activități). O casă prea aglomerată va fi întotdeauna greu de curățat.

Sursă: www.eva.ro