logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

 

Blog

Curatenia de primavara – 6 sfaturi inteligente

Pentru o primăvară cu o stare generală bună este bine să te ocupi de curăţarea şi organizarea lucrurilor din casă. Iată câteva sfaturi date de experţi:

1. Ocupă-te de curăţenie treptat

Multe persoane se plâng că nu au timp să se ocupe de curăţenia din casă. Desigur, o curăţenie generală necesită timp, însă poţi să te ocupi treptat de ea.

Foloseşte câte 15-30 de minute pe zi pentru a-ţi strânge şi împături hainele, pentru a aspira sau şterge gresia şi faianţă  etc. În câteva zile se va vedea diferenţă.

2. Curată moderat dar regulat

Este recomandat să nu laşi să se adune mizeria sau să permiţi că dezordinea să se transforme în haos. De aceea, este bine să intervii imediat şi să cureţi sau să strângi lucrurile împrăştiate ori de câte ori este cazul.

Din când în când ocupă-te şi de spațiile “ascunse”, precum cele de sub frigider sau de sub chiuvete.

3. Fii eficient

Toată lumea ştie că trebuie să cureţi tot timpul de sus în jos însă adesea uităm această regulă. Că să nu fii nevoit să faci treabă de două ori este recomandat să încerci să fii eficient.

De exemplu, dacă ai un birou deasupra căruia sunt montate rafturi, ocupă-te mai întâi de curăţarea lor că la final să ştergi biroul.

4. Foloseşte produse de curăţat adecvate

Cumpără produse de curăţat eficiente, care miros frumos şi sunt sănătoase. Poţi folosi diverse soluţii naturale ca bicarbonat sau oţet, uleiuri esenţiale de , pin, lămâie etc.

5. Organizează inteligent

Atunci când ai de aşezat la vedere multe obiecte, pentru ideea de “aglomerație” este bine să le organizezi după înălţime – de la cele înalte la cele scunde.

Un alt truc este să foloseşti cutii decorative pentru a “ascunde” în ele diverse obiecte – reviste, jucării etc.

6. Renunță la obiectele inutile

Adopta principiul “mai puţin înseamnă mai mult” şi învaţă să nu te ataşezi de obiectele pe care nu le foloseşti. Renunţă la ele pentru a avea o casă mai spaţioasă şi mai aerisită.

Sursa: www.acasa.ro