logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.

 

Blog

5 greseli de evitat cand faci curatenie

 

 

Curăţenia de primăvară ar putea părea o adevărată suferinţa fizică, ştiind câte camere ai de pus la punct. Însă, poţi alege să faci această muncă într-un mod mai simplu fără să pierzi foarte mult timp sau să depui prea mult efort. Îţi prezentăm câteva greşeli pe care să le eviţi, pentru a termină curăţenia prin casă mai repede, fără să te simţi obosit.

1. Dezorganizarea

Înainte de a te apucă de curăţenie, fă-ți un plan de bătaie, pentru a eficientiza muncă. Începe să faci ordine în camerele care necesită cea mai multă atenţie, cum ar fi baia sau bucătăria.

2. Împărţirea sarcinilor

Să faci curăţenie singur nu este o idee bună. Până când vei termină de aranjat toată casă, vei fi obosit, iar durerile musculare nu îţi vor da pace. Repartizează sarcinile şi celorlalţi membri ai familiei. În acest mod, vei termină curăţenia mai repede şi nici nu te vei simţi obosit.

În cazul în care locuieşti singur, invită un prieten să te ajute. Îi poţi întoarce favoarea atunci când va avea nevoie de ajutorul tău.

3. Uneltele potrivite pentru curăţenie

Uneori, petreci foarte mult timp făcând curăţenie în casă, pentru că nu alegi uneltele potrivite. Alege cârpă din microfibră pentru ştergerea prafului, în locul cârpelor obişnuite, produse speciale pentru mobilă şi geamuri, precum şi lavete pentru curăţarea gresiei. Astfel, vei curată mai repede spaţiile murdare, fără prea multe bătăi de cap.

Nu utiliza cârpe deja folosite pentru curăţarea spaţiilor din casă. Acestea vor lasă urme şi va trebui să o iei de la capăt.

4. Prea multă murdărie

Pentru a nu te chinui prea tare când vine vremea curăţeniei, încearcă să întreţii ordinea prin casă în permanenţă. Cere-le membrilor familiei să îşi păstreze lucrurile în ordine, hainele aranjate în dulapuri, și păstrează jucăriile copiilor la locul lor.

5. Atmosferă specială pentru curăţenie

Ziua de curăţenie nu trebuie să fie privită ca o zi nefastă. Pentru a te relaxă în timp ce faci curăţenie, alege muzică energică, care să te facă să te simţi bine. Cu ajutorul muzicii vei uita că faci treabă şi te vei gândi la ziua de curăţenie ca la o zi de distracţie.

Sursa: www.acasa.ro